Make your own free website on Tripod.com
Het KEKOVA eiland gebied is een van de mooiste gebieden en heeft de mooiste blauwe zee van zuid-west Turkije. Er zijn veel overleveringen van oude culturen. De mensen leven nog tussen de resten van Lycische en middeleeuwse beschavingen.
Het is een fantastische plek om te zwemmen en te snorkelen. Of om aan watersport te doen zoals diepzeeduiken. En het is een goede plek om vis en schelpdieren te eten.
 Aquarium
 
 
 
 
 
De beste plek om het Kekova gebied te bezoeken is Ucagiz, de oude naam is Teimussia.
U kunt dit bereiken per auto of per bus. De weg naar Ucagiz splitst zich af van de hoofdweg 15 km voor Kas als u van Demre komt.
 
 
 
 
 
 
 
Ucagiz is een klein vissersplaatsje met ongeveer 400 inwoners. Er zijn verschillende mogelijkheden om te eten en te overnachten, bijvoorbeeld in ONUR pension restaurant is gelegen aan de kust, heeft schone kamers met eigen badkamers en serveert onder andere verse vis en schelpdieren. Ucagiz heeft een smal straatje met souvenierwinkeltjes, tapijtenwinkels en juwelierszaken.
Er is een ruine van een middeleeuws kasteel en een trap die de zee ingaat. De huizen zijn zeer oud, sommige nog uit de Lycische tijd (500 v.C.)
Er zijn verschillende Lycische tombes en sommige zijn zeer bijzonder, b.v. een met een man erop afgebeeld.
 
 
Karaloz Bay
Vlakbij Ucagiz ligt het plaatsje Simena, dit is de oude naam voor Kalekoy Op de heuvel bij het dorp is een ruine van een enorm middeleeuws fort. In het fort is een mooi klein theater.
Vanuit het kasteel heeft u een prachtig uitzicht en kunt u het hele gebied overzien. Net buiten het kasteel zijn er verschillende goedbewaarde tombes en de overblijfselen van een tempel.De sfeer in beide dorpjes is heel vriendelijk.
 
Tijdens een boottocht kunt u de Sunken City bezoeken. Een oud dorpje op het kekova eiland is in de zee geschoven. Wanneer u langzaam met de boot passeert kunt u huizen en trappen zien juist aan de kust.
Muren aan de kant en onder de zee. Op sommige plaatsen kunt u mozaieken van oude vloeren onder de zee zien liggen. Met name de haven is goed bewaard gebleven.
 
 
Een paar kilometer van de verzonken stad kunt u het strand Tersane, bezoeken. Op het strand kunt u ruines zien van een oude kerk en verschillende oude huizen. Terzane betekent scheepswerf in het Turks, wat verwijst naar de oude funktie van die plaats.
 
 
 
Op ongeveer 30 minuten varen van Ucagiz ligt Aperlae, een oude Lycische stad. Er is nog een oude stadsmuur met verschillende poorten, een kerk en een kapel te zien. De resten van de haven liggen in de zee, samen met een pier en aangrenzende gebouwen. U kunt in een verbluffende blauwe zee zwemmen tussen de resten van Aperlai
 
 
Ook ongeveer 30 minuten met de boot varen van Ucagiz, maar dan de andere kant op, ligt Burc, het is een adembenemende blauwe baai. U kunt er zwemmen in helderschoon water. Er stroomt zoet en ijskoud water in de zee vanuit een ondergrondse bron. Op de heuvel zijn overblijfselen van een kasteel, dat zijn naam heeft geven aan de plaats.
 
Niet ver van Burc is de Blue Cave. , een grot van ongeveer 20 meter diep. U kunt er met de boot in varen. Volgens de overleveringen is het een grot waar piraten zich verborgen hielden.
 
Vlakbij de blauwe grot is Gokkaya. , een mooie baai, ideaal om te snorkelen. Er is een grote disco die alleen per boot te bereiken is voor degen die 's avond uit willen gaan.
 
 
 
De twee grotere plaatsen in de buurt van Ucagiz zijn Kas (30 km) en Demre(50 km).
 
 
Kas is een van de charmanste plaatsjes van de Lycische kust. Het heeft zijn originele sfeer van vissersplaatsje bewaard maar u kan er genieten van allerlei touristische attracties , met vele restaurants en souvenierswinkels. Het heeft een kleine jachthaven.
Er zijn allerelei mogelijkheden voor watersport zoals scubadiving. Aan het einde van een winkelstraatje, midden in het dorp staat een lycische tombe.
A tomb in Kas View from the fortress, Simena
 
 
 
Demre ( Kale ) is de nieuwe naam voor de oude stad Myra, waar onze eigen Sinterklaas vandaan komt. De ruine van zijn 11-eeuwse basilik is een belangrijk monument. Er zijn mooie sarcofagen en mozieken te zien. De Lycische stad Myra is bekend vanwege zijn rotsgraven. Het gebied is bewoont vanaf de 5e eeuw voor Christus. Vlakbij de rotsgraven is een goed bewaard Romeins theater en het is speciaal omdat er een romeinse winkelgalerei bewaard is gebeleven.
 
 
 
Click here to visit a great site about Lycian civilization.

 Menu  Restaurant Pension  Omgeving   Reserverings formulier  Bereik baarheid  Ons adres